Skip to main content

Usluge

Kružno gospodarstvo

Kružno gospodarstvo je sustav koji teži minimiziranju otpada i trajnom korištenju resursa, a podrazumijeva ponovnu upotrebu, dijeljenje, popravak, obnovu, obnavljanje i recikliranje kako bi se stvorio zatvoreni sustav smanjene upotrebe resursa i stvaranja otpada, zagađenja i emisija.

Projekt CI Hub dio je međunarodne platforme B2Green. Ova online platforma omogućava pristup stvarnim studijama slučajeva i analizama troškova/koristi za rješenja koja olakšavaju procese donošenja odluka u zelenoj tranziciji.

B2Green je nova  mreža od 150 renomiranih poslovnih institucija diljem EU okupljenih  u platformi s više od 200 vrhunskih tehničkih stručnjaka, 50 testnih centara i preko 200 tehnoloških rješenja unutar 7 EU projekata, a sve u cilju smanjenja troškova i rizika te poboljšanja sigurnosti proizvoda i optimizacije procesa proizvodnih poduzeća.

Pozivamo Vas da kao početni korak suradnje popunite upitnik OVDJE ( trajanje do 10 minuta).

Automatizacija procesa

Automatizacija procesa uključuje korištenje računalne tehnologije i softverskog inženjeringa u raznim industrijama i postrojenjima radi povećane učinkovitosti i sigurnosti. Automatizacija procesa često koristi mrežu za međusobno povezivanje senzora, regulatora, upravljačkih terminala koji prikupljaju podatke o temperaturama, pritiscima, protocima itd. Podaci se pohranjuju i analiziraju na računalu u svrhu praćenja cjelokupnog rada postrojenje i svakog dijela proizvodne opreme.

Umjetna inteligencija

Primjena umjetne inteligencije postaje sve značajnija. Analiza velikih baza podataka, složene simulacije, strojni vid, prediktivno održavanje danas su sve prisutniji u proizvodnim sustavima koji brzo rastu.

Digitalni blizanci, virtualni modeli fizičkog svijeta koji koriste IoT, umjetnu inteligenciju i velike setove podataka u simulacijskim modelima omogućuju brže i bolje donošenje odluka i optimizaciju performansi stvarnih sustava.

Internet stvari u industriji  IIoT

Izraz Industrijski Internet stvari (IIoT) znači međusobno povezivanje heterogenih računalnih uređaja i ljudi u industrijskom kontekstu. Sustavi u tvorničkom i proizvodnom okruženju međusobno komuniciraju i koriste industrijske komunikacijske kanale i tehnologiju u cilju povećanja učinkovitosti proizvodnje.

Više o digitalnoj spremnosti tvrtke prema T.O.P Modelu koje je razvio Institut Fraunhofer IWU, analizi potencijala digitalizacije i konkretnih primjera iz industrijskog Interneta stvari (IIoT) možete pronaći u prezentaciji-  Fraunhofer IWU Webinar IIoT Final HR PDF

Digitalnu spremnost svoje tvrtke možete provjeriti na poveznici Fraunhofer IWU Instituta: https://betrieb-machen.de/selfcheck/

Digitalni marketing

Marketing u digitalno doba nezaobilazan je integralni dio poslovne strategije svake tvrtke. Granice između područja poslovanja (npr. proizvodnja, usluge za kupce, logistika itd.) postaju nevidljive pa digitalizacija u marketingu pomaže poduzećima u optimizaciji povezivanja njihovih poslovnih područja, poboljšanju vrijednosti brenda,  održivosti i rastu.

Važno područje jednosmjernog digitalnog marketinga je SEO (Search Engine Optimization) -Optimizacija pretraživača ili postupak poboljšanja rangiranja web stranica na tražilicama za određene pojmove. VIŠE!

Društvene mreže potencijalnom kupcu omogućuju višesmjernu komunikacijsku interakciju, a kako je kvaliteta uvijek važnija od količine, i u marketingu putem društvenih mreža vrlo je važno slijediti opća pravila koja su objašnjena OVDJE !

Istraživanje tržišta putem Interneta, kao dio digitalnog marketinga, koristi se za dobivanje informacija o kupcima i/ili tržištima, a zbog povećanog korištenja  Interneta ova metoda pomaže tvrtkama da poboljšaju svoju tržišnu poziciju i istraže postojeća tržišta ili buduće trendove te razlikuju tvrtke od njihovih konkurenata. VIŠE!

Navigation Crew: Digital Marketing

(Link: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html )

Malo poduzetništvo

Globalna konkurencija generirala je potrebu osobito kod malih i srednjih poduzetnika za prilagodbom njihovih strategija i planova kako bi se održali u uvjetima ubrzanih promjena i koristili odgovarajuću tehnologiju i recentna znanja. Transfer tehnologije često se definira kao proces prijenosa ideja i koncepata iz laboratorija na tržište.

Pratite naše najave radionica i webinara koju će vas pripremiti za svijet poduzetništva, projekata i digitalne transformacije!