Digitalni marketing

Marketing u digitalno doba nezaobilazan je integralni dio poslovne strategije svake tvrtke. Granice između područja poslovanja (npr. proizvodnja, usluge za kupce, logistika itd.) postaju nevidljive pa digitalizacija u marketingu pomaže poduzećima u optimizaciji povezivanja njihovih poslovnih područja, poboljšanju vrijednosti brenda,  održivosti i rastu.

Važno područje jednosmjernog digitalnog marketinga je SEO (Search Engine Optimization) -Optimizacija pretraživača ili postupak poboljšanja rangiranja web stranica na tražilicama za određene pojmove. VIŠE! (PDF)

Društvene mreže potencijalnom kupcu omogućuju višesmjernu komunikacijsku interakciju, a kako je kvaliteta uvijek važnija od količine, i u marketingu putem društvenih mreža vrlo je važno slijediti opća pravila koja su objašnjena ovdje! (PDF)

Istraživanje tržišta putem Interneta, kao dio digitalnog marketinga, koristi se za dobivanje informacija o kupcima i/ili tržištima, a zbog povećanog korištenja  Interneta ova metoda pomaže tvrtkama da poboljšaju svoju tržišnu poziciju i istraže postojeća tržišta ili buduće trendove te razlikuju tvrtke od njihovih konkurenata. VIŠE! (PDF)

Navigation Crew: Digital Marketing

(Link: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html )

Automatizacija procesa

Automatizacija procesa uključuje korištenje računalne tehnologije i softverskog inženjeringa u raznim industrijama i postrojenjima radi povećane učinkovitosti i sigurnosti. Automatizacija procesa često koristi mrežu za međusobno povezivanje senzora, regulatora, upravljačkih terminala koji prikupljaju podatke o temperaturama, pritiscima, protocima itd. Podaci se pohranjuju i analiziraju na računalu u svrhu praćenja cjelokupnog rada postrojenje i svakog dijela proizvodne opreme. Radne postavke postrojenja automatski se podešavaju radi postizanja optimalne proizvodnje.

Navigation Crews: Factory and Process automation

Navigation Crew: DI&I Machinery

(Link: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html )

Umjetna inteligencija

Primjena umjetne inteligencije postaje sve značajnija. Analiza velikih baza podataka, složene simulacije, strojni vid, prediktivno održavanje danas su sve prisutniji u proizvodnim sustavima koji brzo rastu.

Digitalni blizanci, virtualni modeli fizičkog svijeta koji koriste IoT, umjetnu inteligenciju i velike setove podataka u simulacijskim modelima omogućuju brže i bolje donošenje odluka i optimizaciju performansi stvarnih sustava.

Navigation Crew: Data analytics, Complex simulation and Modeling

Navigation Crew: Machine vision

Navigation Crew: Predictive maintenance

(Link: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html )

Internet stvari u industriji  IIoT

Izraz Industrijski Internet stvari (IIoT) znači međusobno povezivanje heterogenih računalnih uređaja i ljudi u industrijskom kontekstu. To znači da sustavi u tvorničkom i proizvodnom okruženju međusobno komuniciraju i koriste industrijske komunikacijske kanale i tehnologiju u cilju povećanja učinkovitosti proizvodnje.

Više o digitalnoj spremnosti tvrtke prema T.O.P Modelu koje je razvio Institut Fraunhofer IWU, analizi potencijala digitalizacije i konkretnih primjera iz industrijskog Interneta stvari (IIoT) možete pronaći u prezentaciji  OVDJE!

Digitalnu spremnost svoje tvrtke možete provjeriti na poveznici Fraunhofer IWU Instituta: https://betrieb-machen.de/selfcheck/

Navigation Crew: Industrial IoT

Navigation Crew: Advanced and smart material

(Link: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html )

Kružno gospodarstvo

Kružno gospodarstvo je sustav koji teži minimiziranju otpada i trajnom korištenju resursa, a podrazumijeva ponovnu upotrebu, dijeljenje, popravak, obnovu, obnavljanje i recikliranje kako bi se stvorio zatvoreni sustav smanjene upotrebe resursa i stvaranja otpada, zagađenja i emisija.

Mreža stručnjaka za dizajn i inženjering, pružatelja proizvodnih usluga i Living Lab-ova/Fab Lab-ova čini platformu koja povezuje organizacije i/ili pojedince u svrhu dizajniranja i inženjeringa proizvoda, proizvodnje prototipova, malih serija ili malih količina za klijente.

Navigation Crew: Innovation in Circular economy

Navigation Crew: Desing & Engineering for additive manufacturing

(Link: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE.html )

Malo poduzetništvo

Globalna konkurencija generirala je potrebu osobito kod malih i srednjih poduzetnika za prilagodbom njihovih strategija i planova kako bi se održali u uvjetima ubrzanih promjena i koristili odgovarajuću tehnologiju i recentna znanja. Transfer tehnologije često se definira kao proces prijenosa ideja i koncepata iz laboratorija na tržište.

Pratite naše najave radionica i webinara koju će vas pripremiti za svijet poduzetništva, projekata i digitalne transformacije!